mobiel-logo-groene-kikkertje-def-1
mobiel-logo-groene-kikkertje-def-2

Contact

Welleweg 35a
4315 CH Dreischor
Nederland

0111 401 459
info@hetgroenekikkertje.nl
www.hetgroenekikkertje.nl

Openingstijden

maart tot november 

maandag gesloten
dinsdag 9.00 - 17.30
woensdag 9.00 - 17.30
donderdag 9.00 - 17.30
vrijdag 9.00 - 17.30
zaterdag 9.00 - 17.00

November tot maart: alleen op zaterdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur of op telefonische afspraak

De maand januari gesloten

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom

Stel een vraag

We zijn op de volgende dagen extra geopend

Goede vrijdag 10.00 - 16.00
2e Paasdag 10.00 - 16.00
Koningsdag 10.00 - 16.00
Hemelvaartsdag 10.00 - 16.00
2e Pinksterdag 10.00 - 16.00
Feest bij vijvercentrum en natuurpark in Dreischor: 't Groene Kikkertje springt uit de band

t Groene Kikkertje in Dreischor bestaat dertig jaar en het bijhorende natuurpark bestaat twintig jaar. Alle reden voor een feest.

Nu is Dreischor op zich al een oase van rust. Maar wie het Rana Natuurpark aan de rand van het dorp binnenstapt, belandt helemaal in een andere wereld. En dat weten de vaste bezoekers. De een gaat met een boek in een hangschommel boven het oermoeras zitten, de ander vleit met een picknickmand neer op het strandje en weer een ander gaat zitten mediteren in de energiegrot.
Het mag allemaal. Ze zijn sowieso niet zo van de regels in het natuurpark. Wat groeit, mag lekker blijven groeien. En wat sterft, dat sterft. Aan sproeien doen Eric en Marjan Dijst niet, laat staan aan bestrijdingsmiddelen. ,,Het is een natuurpark, dus we laten de natuur lekker zijn gang gaan."

Spiritueel
Alweer tien jaar geleden namen zij het stokje over van Eric's vader Ed. Aan de filosofie is niets veranderd, hooguit zijn er wat fijne zitjes bij gekomen. En de Mongoolse tent van dorpsgenoot Frank Nachtegaal, die er spirituele avonden houdt. Marjan: ,,De kas die er stond, gebruikten we toch niet meer."
De twee varkens Bert en Ernie zijn intussen in de varkenshemel, maar verder is de sfeer in het natuurpark nog hetzelfde als de twee decennia ervoor. Een paradijsje tussen de weilanden, met meanderende wandelpaadjes en heel veel groen. Het enige geluid dat je hoort komt van fladderende vlinders en water dat stroomt.

Puttertjes
De zwemvijver is inmiddels volledige overgenomen door de natuur. Gezwommen wordt er enkel nog door schildpadden en forelbaarzen. ,,Er zitten veel ijsvogeltjes", vertelt Marjan trots. ,,En een paar jaar geleden zelfs nog een hele partij puttertjes.

Omdat het natuurpark zo weinig onderhoud vergt, houdt Eric alle tijd over om vijvers en watervallen aan te leggen. Dat is zijn vak en dat is waar het dertig jaar geleden eigenlijk allemaal mee begon aan de Welleweg. Het natuurpark is feitelijk een etalage van wat Eric allemaal kan. Hij maakt eenvoudige vijvers, maar ook megalomane waterpartijen. ,,Door heel Nederland. Ik kom bij allerlei mensen thuis. Zelfs een keer bij een minister, al had ik dat achteraf pas door."

Jubileum
In het vijvercentrum verkoopt Marjan water- en moerasplanten die in geen tuincentrum te vinden zijn. Zij en Eric kweken ze zelf. Ook verkopen ze bijzondere vijverbewoners, zoals de witte meerval. ,,Klanten komen uit België, Duitsland en soms zelfs Frankrijk naar Dreischor omdat wij spullen verkopen die je nergens anders vindt."
Het jubileum van 't Groene Kikkertje wordt gevierd op zaterdag 25 augustus. Bezoekers krijgen behalve een rondleiding ook wat lekkers en er staat een foodtruck, Poffers aan zee.

vijvercentrum-tuincentrum-schouwen-duiveland-het-groene-kikkertje-zierikzee-dreischor-5

Handgemaakte tuinbank

Bent u op zoek naar een unieke houten tuinbank? Neem contact met ons op en we werken samen uw idee uit

vijvercentrum-tuincentrum-schouwen-duiveland-het-groene-kikkertje-zierikzee-dreischor-7 (1)
vijvercentrum-tuincentrum-schouwen-duiveland-het-groene-kikkertje-zierikzee-dreischor-8
vijvercentrum-tuincentrum-schouwen-duiveland-het-groene-kikkertje-zierikzee-dreischor-9 (1)
vijvercentrum-tuincentrum-schouwen-duiveland-het-groene-kikkertje-zierikzee-dreischor-10

Complete vijver met terrasvlonder

eerst uitgegraven, daarna vakkundig vijverfolie geplaatst

Complete vijver met terrasvlonder

vijverranden duurzaam afgewerkt met echt hout

Complete vijver met terrasvlonder

vijver inclusief heerlijk terras, natuurlijk beiden van hetzelfde duurzame hout vervaardigd